Överskridanden

Överskridanden är de specifika tillstånd som är utformade för att överskrida en roll i ett specifikt sammanhang; vilket innebär att du kan modifiera dina tillstånd så som du önskar.

i normalfallet är det så att användare som har tilldelats rollen som student/elev/deltagare/lärande i din kurs kan inleda nya diskussionsämnen. Om du då har ett speciellt forum där du vill förhindra den kapaciteten då kan du ange ett överskridande som FÖRHINDRAR att studenter/elever/deltagare/lärande kan använda den kapaciteten att "Inleda nya diskussionsämnen".

Överskridanden kan också användas för att "öppna upp" delar av din webbplats och dina kurser så att användare får utökade tillstånd där du finner det motiverat. Du kan t.ex. tänkas vilja experimentera genom att ge studenter/elever/deltagare/lärande kapacitetet att sätta betyg på en del uppgifter.

Gränssnittet liknar det som du använder för att definiera roller, förutom det att ibland så visas bara relevanta kapaciteter, och du kommer också att upptäcka att en del kapaciteter framhävs särskilt för att visa dig vilket tillståndet för den rollen skulle vara om det INTE fanns något aktivt överskridande (dvs när ditt överskridande är inställt till ÄRV).

See also Roller, Sammanhang, Tilldela roller and Tillstånd.

Index över alla hjälpfiler
Show this help in language: English